Perovic uspjesan u SAD-u i u ,,crnoj” diviziji

Medalje za Perovića u Nju Džerziju
Proteklog vikenda održan je IBJJF New Jersey Open u disciplini Gi i No Gi.
Trofejni takmičar podgoričkog kluba Mata Leao i jedini predstavnik Crne Gore, Nikola Perović, uspješno je nastupio u prestižnoj disciplini crnih pojaseva oba takmičarska dana ovog šampionata.
U disciplini Gi (kimono) Perović je uspio da dodje do bronzane medalje u težinskoj kategoriji dok je u apsolutnoj (open) kategoriji zaustavljen u četvrtini finala. Oba puta Perović je zaustavljen od strane takmičara iz Brazila koji drže primat u ovom sportu.
 Iako na korak od duple medalje medju majstorima sa kimonom to se pokazalo kao dobar uvod za još bolji nastup drugog dana takmičenja.
U disciplini No Gi Perović je blistao u heavy kategoriji ali je nakon neizvesnog finala protiv Amerikanca Yadimarca, poene je prigrabio protivnik. Ovo srebro zagarantovalo je Peroviću ulazak u prestiznu apsolutnu (open) diviziju.
U ovoj diviziji Perović je napravio veliko iznenadjenje protiv američkog superteškaša Stouta, pobjedom čak 23-0 što je prava rijetkost na takmičenjima ovog nivoa. Medjutim Perovićev pohod ka finalu zaustavio je vicešampion svijeta Felipe Cesar koji je i osvojio ovo takmičenje dok je bronza pripala našem takmičaru.
Iako prilično zadovoljan nastupom ambiciozni Perović najavljuje još nekoliko nastupa na turnirima u SAD-u u cilju sakupljanja što više poena na svjetskoj rang listi.
Bravo Nikola, ti si ponos kluba, grada i države!
nikola njnikola nj 2 nikola nj 3 nikola nj 4

Mata Leao ukupni pobjednik AJP Montenegro Pro sa 56 medalja

56 medalja i pehar ukupnog pobjednika AJP Montenegro Opena za klub brazilskog jiu jitsua Mata Leao A-Force u susret jubileju 18 godina postojanja kluba.
U konkurenciji 19 klubova iz 15 država u svim pojasevima i uzrastima discipline Gi a No Gi samo za odrasle, osvojili smo trofej za ukupno prvo mjesto sa 31 zlatom, 14 srebara i 11 bronzi.
Iako nismo bili najbrojnija ekipa, osvojili smo 30500 poena i iza sebe u ubjedljivo ostavili organizatora Pit Bull i ekipu Kristian Cestaro iz Rusije.
Zlatne medalje osvojili su- seniori: 2 zlata Nikola Perovic (black Gi i No Gi), 2 zlata Vuk Džudovic ( blue Gi i No Gi), po 2 zlata Jelena Jovanovic i Branka Mujovic ( blue Gi i No Gi), Aleksei Suškov (purple Gi), Aleksa Rasovic, Miljan Marić i Zlata Ambrosimova (white) a potom i zlatni juniori/djeca: Balsa Pelevic, Dimitrije Jovicevic, Miron Podgornov, Andrija Kaludjerovic, Bosko Zindovic, Marko Maraš, Oleg Ilin, Boris Ilin, Balsa Dondic, Oleksi Satalin, Jakov Vujovic, Andrija Lekic, Vukan Kanura, Marijan Boljevic, Dobrivoje Jankovic, Milana Jovicevic, Niksa Djurovic, Uros Tomic, Petar Dzudovic.
Srebra: Petar Ilin, Stefan Jovanovic, Vasilije Stojovic, Ivan Kilibarda, Andrija Mirkovic, Balsa Sindjic, Aleksa Sukovic, Aleksa Rasovic, Anatoli Holozion, Ulazdimir Lapcinski, Ilja Dusakov, Mihail Nazarov, Aleksander i Ruslan Garipov.
Bronze: Aleksandar Burzanovic, Matija Korac, Matvei Reznik, Ivan Melokin, Viktor Grizitski (2 bronze), Artjom Kvasov, Nikolai Lebedev, Oksana Tkacuk, Petar Banovic i Elena Jovanovic.
Sudija ispred kluba na ovom takmicenju bio je iskusni Srdjan Boskovic.
 Trener Mladen Jokmanovic nije krio zadovoljstvo: ,, Mata Leao je pokazao da je vise od kluba, da je jedna velika raznovrsna porodica svih uzrasta i nacionalnosti ujedinjena oko jednog prelijepog sporta. Čestitam svima na uspjesima, ovom podvigu koji je samo jedan u nizu u ovoj godini ali sa posebnom simbolikom. Odlične borbe, sportski duh, fer plej, hvala vam na povjerenju i idemo dalje još bolje i jače”
ajp 24 2
ajp 24 3
ajp 24
ajp 24 4
ajp 24 6
ajp 24 5

 

ADCC Macedonia Open- 10 medalja i srebrni pehar u konkurenciji 30 klubova

ADCC Macedonia Open, Skoplje- Pehar za 2. mjesto u ukupnom plasmanu za klub brazilskog jiu jitsua Mata Leao A-Force u konkurenciji 30 klubova iz 18 zemalja (preko 200 takmičara).

Osvojili smo 10 medalja- 6 zlata, 2 srebra i 2 bronze.

Zlata: Jelena Jovanovic, Balsa Pelevic, Marijan Boljevic, Oleg Ilin, Vasilije Stojovic i Matija Korać. Srebra Božo Drobnjak i Andrija Lekic. Bronze- Aleksa Rasovic i Branka Mujovic. Nas sudija na takmičenju bio je Srdjan Boskovic.

Čestitke drugari, dobar rad i kakva luda avantura ovog puta, ponosan na sve – trener Mladen Jokmanović

 

adcc mkd 24 adcc mkd 24 2 adcc mkd 24 3

ADCC prvenstvo svijeta Poljska- Boskovic cetvrtoplasirani

Proteklog vikenda u Poljskoj, Varšava, održano je ADCC prvenstvo svijeta za sve amaterske levele.

Naš Srđan Bošković je na ovom šampionatu bio jedini predstavnik Crne Gore i zauzeo je visoko četvrti plasman.

Boskovic je na  startu uspio da napravi veliko iznenađenje u kategoriji 87,9 kg eliminisavši Poljaka koji je slovio za favorita takmičenja.

Ipak na kraju, nakon borbe za bronzu protiv predstavnika Njemačke zauzeo je visoki 4. plasman.

Rezultat za ponos i cestitke !

srdja adcc pol