Marko Jokmanovic i Srdjan Boskovic ubjedljivi na German Openu

Jokmanović i  Bošković ubjedljivi na Njemačka Openu

Nakon uspješnog nastupa Mladen Jokmanovića na Panameričkom šampionatu u Njujorku, članovi kluba za brazilski džiu džicu Mata Leao iz Podgorice nisu mirovali već su nastavili sa pohodima na medalje i to na Njemačka Openu u Berlinu

,, IBJJF German Open Gi and No Gi“ koji je okupio veliki broj takmičara iz cijelog svijeta koji su nadmetali se u obije discipline ovog borilačkog sporta za prestižne poene na svjetskoj rang listi brazilskog džiu džicua.

Crna Gora imala je dva iskusna predstavnika na ovom šampionatu, Marka Jokmanovića i Srđana Boškovića.  Marko Jokmanović nastupio je u diviziji crnih pojaseva dok je Srdjan Bošković nastupio u diviziji purpurnih pojaseva.

Srđan Bošković je imao veoma uspješan nastup u kojem je u disciplini GI ubjedljivim pobjedama  dosao do zlata u kategoriji do 88 kilograma za purpurne pojaseve, dok su nijanse odlučivale u finalu apsolutne kategorije u kojoj je ipak osvojio srebro. I ako vidno iscrpljen Bošković je nastupio i u disciplini No Gi u kojoj je osvojio bronzanu medalju čime je kao bivši prvak Evrope najavio odličnu formu za predstojeći period.

U najgledanijoj diviziji crnih pojaseva nastupio je Marko Jokmanović koji je uspio da dodje do srebra u disciplini GI i srebra u disciplini No Gi. Jokmanović je dostojno predstavio evropski blok boraca jer su zlata u obije discipline pripala čuvenim Brazilcima Bastosu i Maltovaniju koji su obojica osvajači svjetskih šampionata. Jokmanović nije nastupio u apsolutnoj kategoriji  zbog sudijskih obaveza na ovom šampionatu. Naime Marko Jokmanović je prvi Crnogorac koji ikada sudio jedan od zvaničnih open takmičenja svjetske federacije za brazilski džiu džicu dok se od Srđana Boškovića i Mladena Jokmanovića očekuje da u predstojećem periodu sudijski debituju na najvećim takmičenjima.

marko i srdja

Marko Jokmanovic i Srdjan Boskovic u Berlinu

 

 

 

image-0-02-05-4ac575e7c71f6d86f8c8cd317f1b9ef852c6de1b2827257b04c6f667dbb4ce3f-V

Marko Jokmanovic, drugi red, prvi sa lijeva. Sudije IBJJF German Opena

Marko Jokmanovic prvi IBJJF sudija iz CG ! Jokmanovic i Boskovic napadaju medalje na German Openu

Na IBJJF German Openu koji ce se sjutra odrzati u Berlinu, u Njemackoj, nastupice nasa dva clana,  trener i takmicar Marko Jokmanovic (divizija crnih pojaseva) kao i jedan od najtrofejnijih takmicara kluba Srdjan Boskovic (divizija purpurnih pojaseva).

Danas su Marko Jokmanovic i Srdjan Boskovic ucestvovali u jos jednom u nizu sudijskih usavrsavanja IBJJF i nakon sto su zadovoljili kriterijume polaganja sa veoma visokim ocjenama od strane sudijske komisije IBJJF odluceno je da ce se Marko Jokmanovic pridruziti sudijskoj postavi German Opena.

Ovo predstavlja veliki uspjeh za nas klub i brazilski dziu dzicu u Crnoj Gori jer je ovo obiljezava prvi put da neko iz Crne Gore i regiona ikada zvanicno sudi jedno IBJJF veliko takmicenje. Napomenucemo da pored Marka Jokmanovica iz naseg kluba iste uslove imaju Srdjan Boskovic kao i Mladen Jokmanovic od kojih se ocekuje da takodje debituju na velikim takmicenjima IBJJF u predstojecem periodu.

image-0-02-04-ad314c477153b45f4d855e1f4c997f7e12e9ed90dc2dd302ece6980050ae93b9-V

Srdjan Boskovic i Marko Jokmanovic

image-0-02-04-f0805158595b69eaab169644f76cb34404c3837d173877611bc4be590aef75bd-V

Marko Jokmanovic i gdin Eduardo iz IBJJF

Dvije medalje za Mladena Jokmanovica na panamerickom sampionatu

Dvije medalje za Mladen Jokmanovica na panamerickom sampionatu u NO GI disciplini

Proteklog vikenda u Njujorku održan je panamerički šampionat (Sjeverna i Južna Amerika) pod pokroviteljstvom IBJJF svjetske federacije za brazilski džiu džicu. Ovaj šampionat smatra se jednim od tri najprestižnija i najvažnija takmičenja nakon prvenstva svijeta i Evrope a okupio je preko 2000 boraca u disciplini No Gi koja je jedna od dvije discipline u kojima se takmiči u ovom borilačkom sportu.

Nas trener i takmičar Mladen Jokmanović imao je veoma zapažen nastup u diviziji crnih pojaseva. Mladenu  je pošlo za rukom da osvoji bronzanu medalju u kategoriji crnih pojaseva nakon cega je takođe uspio da se domogne bronze u apsolutnoj (open) diviziji u kojoj se bira apsolutni pobjednik šampionata. Ovim je Mladen Jokmanovic značajan broj poena na svjetskoj rang listi čime je veoma blizu ispunjenoj normi poena za Pro i Grand Slam turnire kao i učešću na prvenstvu svijeta.

Veoma znacajna je cinjenica da je ovo prvi put da neki crni pojas iz Crne Gore osvoji medalju na ovom sampionatu dok  je ovo peta medalja za redom na takmičenjima u Americi za Mladena Jokmanovića

Pored panameričkog šampionata, Mladen Jokmanović je do sada osvojio medalje na Grappling Industries Manhattan kupu i Vošington openu a tokom svog usavršavanja u Americi očekuju ga još brojni nastupi.

Panamericki sampionat, kategorija, Mladen Jokmanovic

Panamericki sampionat, apsolutna kategorija, Mladen Jokmanovic

Mladen Jokmanovic

Reprezentacija UAE pod vodjstvom F.Sagata u posjeti klubu

  • Protekla tri dana imali smo goste na treninzima, posjetila nas je reprezentacija Ujedinjenih Arapskih Emirata u donekle srodnom ju jitsu sportu, na čelu sa njihovim reprezentativnim trenerom i nasim prijateljem Filipe Bobrick Sagatom,  koji je inače specijalista za sport brazilski jiu jitsu i nosilac crnog pojasa. Bilo nam je veliko zadovoljstvo trenirati i pomoci mladim UAE reprezentativcima, kao i razmjenjivati znanja sa majstorom Sagatom. OSS!
  • At last three trainings we had a special  visit from United Arab Emirates national team in similar sport- ju jitsu, led by their coach Filipe Bobrick Sagat, brazilian jiu jitsu black belt and our friend. Great pleasure to have you guys, you are always welcome. Oss !
21765363_1602598786478109_8068157773114553947_o21765722_1601619259909395_859084111892584345_o

 

Treca medalja za Mladena Jokmanovica u Americi

Bronza za Mladena Jokmanovića u Vošingtonu

Nakon veoma uspješnog prvog nastupa u na američkom tlu na kojem je osvojio srebro i bronzu na Grappling Industries New York šampionatu,  Mladen Jokmanović, svojoj kolekciji medalja dodao je i  bronzu sa IBJJF Washington Opena.

Proteklog vikenda Mladen Jokmanović je osvojio još jedno odličje tokom svog boravka u SAD-u i time zabilježio skor od tri osvojene medalje na dva odrađena takmičenja. Washington open predstavlja jedan od zvaničnih opena internacionale federacije brazilskog džiu džicua na kojima se sakupljaju poeni na svjetskoj rang listi. Jokmanović je uspio da dodje do bronze u kategoriji seniora crnih pojaseva do 88 kilograma u disciplini Gi. Iako je stekao uslov za nastup u apsolutnoj (open) kategoriji, trenerski tim A-Force Brazilian Jiu Jitsu International akademije, koji rukovode Jokmanovićevim usavršavanjem u Americi, odlučio je da to u ovom trenutku nije potrebno, već da se nastavi sa pripremanma za predstojeća veoma važna takmičenja.

Jokmanović se nalazi na trenerskom i takmičarskom usavršavanju u Njujorku a očekuju ga nastupi na otvorenom prvenstvu Sjeverne Amerike kao i Panamerički šampionat koji predstavlja najvažnije takmičenje ovog sporta nakon prvenstva svijeta i Evrope.  Trofejni podgoričanin trening kamp i seminare pohadja u  A-Force akademiji  dok dodatne sparinge i takmičarske treninge odrađuje i u kampu čuvene Renzo Gracie akademije koja važi za jednu od najboljih na svijetu.

,, Zadovoljan sam rezultatom na Vošington Openu koje je pokazalo da sam veoma blizu najvisočijeg mjesta na podijumu u najjačoj konkurenciji. Preostaje samo rad i dati maksimum u preostalim nastupima. Pored mog mentora, vicešampiona svijeta Andre Monteira, imam priliku da svakodnevno treniram kod čuvene braće Grejsi (Gracie) i Džon Danahera koji predstavljaju jedne od najvećih stručnjaka  ovog sporta na svijetu.  Na treninzima sapringujem sa velikim imenima poput Rolles, Igora i Gregora Grejsija, Džejk Šildsa, Geri Tonona, Gordon Rajana, Delson Helena, Alex Oliveire,  Linkolna Pereire i mnogih drugih proslavljenih imena brazilskog džiu džicua što je dragocjeno iskustvo. Očekujem uspješne predstojeće nastupe.“ – izjavio je Mladen Jokmanović.

Washington Open podijum