2017. godina velikih medjunarodnih uspjeha: Pohod na Ameriku, evropske medalje i sudjenja na velikim takmicenjima

 2017. godina velikih medjunarodnih uspjeha:. Pohod na Ameriku, medalje na prvenstvu Evrope i sudjenja na velikim takmicenjima. 19 takmicenja, 48 medalja: 9 zlata, 15 srebara, 24 bronze
*** ENG: 2017 the year of big sucess in USA, European championship and reffereing. 19 competitions, 48 medals, 9 golds, 15 silvers and 24 bronze medals. Mata Leao still proudly represents the first and the most successful BJJ team in Montenegro. We continue to write Montenegrin BJJ history! OSS!
Brazilski dziu dzicu klub Mata Leao A-Force BJJ MNE u 2017. nastupio je na 19 takmicenja i to na 8 takmicenja u SAD, 2 u Francuskoj, 2 u Njemackoj, jednom u BiH, 2 u Italiji, 2 u Srbiji i 2 u Makedoniji. Nastupali smo u Njujorku (cak 7 takmicenja), Parizu,Vosingtonu, Berlinu Sarajevu, cak dva puta u Rimu, zatim u Beogradu kao i u Ohridu i Skoplju.

TAKMICENJA U SAD:
JANUAR- Trener Marko Jokmanovic, crni pojas, je odusevio u debiju na americkoj sceni osvojivsi zlato u disciplini NO GI i srebro u disciplini GI u najprestiznijoj diviziji cuvenog Grappling Industries Manhattan, New York.

JUL- Nikola Perovic, plavi pojas, osvojio zlato u apsolutnoj kategoriji No Gi discipline za plave pojaseve na IBJJF New York Summer Openu, nakon srebra u tezinskoj kategoriji i pokazao zasto je veliki potencijal.

AVGUST-NOVEMBAR: Trener Mladen Jokmanovic, crni pojas, imao je cak 5 takmicenja tokom svog tromjesecnog takmicarskog i trenerskog specijalizovanja u SAD na kojima je osvojio 8 medalja. Srebro i bronzu na Grappling Industries Manhatttan, bronzu na IBJJF Washington Openu, duplu bronzu na IBJJF No Gi Pan Americkom sampionatu, srebro i bronzu na Kasai Elite championship i bronzu na IBJJF New York Pro.
Veoma zapazen nastup bio je na Grappling Industriesu u superabsolute diviziji protiv neporazenog prvaka svijeta, slavnog Gordon Rajana. Mladen je prikupio brojne simpatije američke publike u veoma dinamičnoj borbi protiv 20 kilograma težeg protivnika. Rajan je ukupno pobijedio pet borbi i ostao naporažen dok je Jokmanović jedini od protivnika uspio da u jednom trenutku poentira tehikom svipa iz polu-garda ali ipak samo minut prije kraja borbe Rajan je uspio da plasira polugu. Posebno atraktivan meč Jokmanović je imao u meču za bronzu No Gi kategorije u kojoj je efektnom polugom na nozi savladao renomiranog kanadskog MMA borca Moresnija koji dolazi iz cuvenog kanadskog Tristar kampa koji je iznjedrio legendarnog borca Žorž Sent-Pjera. Ostao je zapamcen i jedan viralni snimak specificne tehnike izlazenja iz maunt pozicije koji je skoro mjesec dana bio zastupljen na svim BJJ medijima. Posebno treba istaci znacaj prvih ikad medalja za nekog iz Crne Gore u najprestiznijoj diviziji crnih pojaseva, na PanAmerickom sampionatu (prvenstvo Sjeverne o Juzne Amerike) koje je po snazi najjace posle svjetskog prvenstva. Mladen Jokmanovic imao je zadovoljstvo i priliku da odrzi dvocasovni seminar poluga na nozi u Sterlingu Virdziniji u skoli Double Phoenix L.Lepri BJJ sto je znak velikog postovanja i uspjeh za crnog pojasa iz Evrope.

BALKAN I EVROPA
FEBRUAR: je obiljezio nastup na BJJ EAST EUROPE OPEN u Sarajevu na kojem smo osvojili 5 medalja. Zlato- Djordje Krstajic, duplo srebro- Nikola Perovic, srebro- Drazen Vujosevic i bronza Srdjan Boskovic. Mladen Jokmanovic bio je kontrolor sudjenja na ovom takmicenju dok je sudijski debi imao Srdjan Boskovic.

APRIL I MART
RIM: Kraj aprila i pocetak marta obiljezili su dugo iscekivano IBJJF prvenstvo Evrope (IBJJF Europeans NO GI) u disciplini NO GI kao i IBJJF ROME OPEN u disciplini GI koji su se odrzali u Rimu. Bili smo uspjesni na oba takmicenja.
Sa NO GI prvenstva Evrope donijeli smo dvije velike bronze: Mladen Jokmanovic, crni pojasevi, i Srdjan Boskovic, purpurni pojasevi, dok je Marko Jokmanovic zaustavljen u borbi za bronzu.
Na Rome Openu osvojili smo 3 medalje, srebro i dvije bronze. Veoma zapazen rezultat napravili su Marko Jokmanovic, bronza, crni pojasevi GI, i standardno uspjesni Srdjan Boskovic sa srebrom u apsolutnoj i bronzom u tezinskoj kategoriji purpurnih pojaseva.
U Rimu su braca Jokmanovici i Boskovic kompletirali IBJJF sudijski kurs i time postali rijetki koji se mogu time pohvaliti sa prostora Balkana.

MAJ I JUN: Do kraja polusezone uslijedila su jos dva nastupa: na BJJ JUNIOR turniru u Beogradu, mladi junior Vukasin Jokmanovic osvojio je bronzanu medalju dok je na BJJ OHRID OPEN-u, Srdjan Boskovic osvojio srebro u apsolutnoj (open) kategoriji purpurnih pojaseva.

OKTOBAR: Marko Jokmanovic postao je prvi IBJJF sudija iz CG sudivsi veliki IBJJF Open. Naime Marko Jokmanović je prvi Crnogorac koji ikada sudio jedan od zvaničnih open takmičenja svjetske federacije za brazilski džiu džicu dok se od Srđana Boškovića i Mladena Jokmanovića očekuje da u predstojećem periodu sudijski debituju na najvećim takmičenjima.
IBJJF German Open Gi and No Gi okupio je veliki broj takmičara iz cijelog svijeta u obije discipline ovog borilačkog sporta boreci se za prestižne poene na svjetskoj rang listi brazilskog džiu džicua. Nastupili su Marko Jokmanović i Srđan Bošković. Marko Jokmanović nastupio je u diviziji crnih pojaseva dok je Srdjan Bošković nastupio u diviziji purpurnih pojaseva.
Srđan Bošković je u purpurnim pojasevima discipline GI ubjedljivim pobjedama dosao je do zlata u kategoriji do 88 kilograma, dok su nijanse odlučivale u finalu apsolutne kategorije u kojoj je ipak osvojio srebro. I ako vidno iscrpljen Bošković je nastupio i u disciplini No Gi u kojoj je osvojio bronzanu medalju
U diviziji crnih pojaseva nastupio je Marko Jokmanović koji je uspio da dodje do srebra u disciplini GI i srebra u disciplini No Gi. Jokmanović je dostojno predstavio evropski blok boraca jer su zlata u obije discipline pripala čuvenim Brazilcima Bastosu i Maltovaniju koji su obojica osvajači svjetskih šampionata. Jokmanović nije nastupio u apsolutnoj kategoriji zbog sudijskih obaveza na ovom šampionatu.

OKTOBAR, BEOGRAD: Brazilian jiu jitsu Serbia Open. Tri takmicara i tri medalje na Serbian BJJ Open u Beogradu. Clanovi BJJ kluba Mata Leao A-Force, plavi pojasevi, Nikola Perovic (zlato kategorija i bronza apsolutna plavih pojaseva) i Đorđe Krstajic (bronza plavi pojasevi kategorija) pokazali su da se na njih moze ozbiljno racunati.

NOVEMBAR: Balkan Open Skoplje i IBJJF Pariz Open
Na „Balkan Brazilian Jiu Jitsu Open“-u Skoplju, koji je okupio oko 200 takmičara iz Makedonije, Srbije, Bugarske, Crne Gore, Ukrajine i Bosne i Hercegovine, BJJK Mata Leao A-Force osvojio je sledece rezultate: Slobodan Obradović, zlato apsolutna i srebro kategorija, Đorđe Krstajić zlato kategorija i srebro apsolutna, Stefan Jovanović bronza, Nikola Perović bronza, Vukašin Jokmanović bronza. Takmičari iz 2 crnogorska kluba brazilskog jiu jitsua Mata Leao i Stara Varoš nastupili i timski kao „A-Force BJJ Montenegro“ i osvojili su pehar za 3.mjesto u generalnom plasmanu na Balkan Openu.

PARIZ
Brazilian jiu jitsu Paris open, disciplina No Gi: Mladen Jokmanovic- zlato kategorija i bronza apsolutna master crni pojasevi * Marko Jokmanovic- srebro kategorija adult crni pojasevi* Srdjan Boskovic- zlato apsolutna i bronza kategorija master purpurni pojasevi

Brazilian jiu jitsu Paris Open, disciplina Gi: 4 bronze!
Mladen Jokmanovic: bronza kategorija crni pojasevi i bronza apsolutna crni pojasevi master. Srdjan Boskovic: bronza kategorija purpurni pojasevi i bronza apsolutna purpurni pojasevi master. Marko Jokmanovic je zaustavljen u cetvrtfinalu kategorije i cetvrtfinalu apsolutne crnih pojaseva ali je imao najbrzu pobjedu na turniru za 16 sekundi.

MATA LEAO A-FORCE BRAZILIAN JIU JITSU MONTENEGRO, PODGORICA! PRVI I NAJUSPJESNIJI KLUB BRAZILSKOG DZIU DZICUA U CRNOJ GORI, PONOSNO PREDSTAVLJAM BJJ U CG OD 2006. GODINE. OSSS!
Mata Leao still proudly represents the first and the most successful BJJ team in Montenegro. We continue to write Montenegrin BJJ history! OSS! Mladen Jokmanovic i Marko Jokmanovic

17424629_10212726495902455_1236603617616184225_n

Brazilski dziu dzicu klub Mata Leao A-Force i guslar Stefan Markovic

24302163_10215215258279959_6238695360852667146_o

Brazilski dziu dzicu klub Mata Leao A-Force, trening

23318984_10214964545012284_4169517661096684537_n

Mata Leao na BJJ Balkan Openu

marko i srdja

Marko Jokmanovic i Srdjan Boskovic na IBJJF German Openu

Mladen Jokmanovic medalje, zastava

Mladen Jokmanovic na IBJJF Pan Americkom sampionatu u Njujorku