23 medalje i ukupni pobjednici ADCC Montenegro Opena

Klub brazilskog jiu jitsua Mata Leao ubjedljivi je pobjednik ADCC Montenegro Opena 2023 na kojem je učestvovao 21 klub sa učesnicima iz MNE, MKD, SRB, AUT, CRO, BIH, ALB, KOS, RUS, UKR, TUR, BEL, COL).
Osvojili smo 23 medalje- 9 zlata, 12 srebara i 2 bronze. Pored pehara za najbolji klub u ukupnom plasmanu, našim takmičarima pripala su još dva pehara za najboljeg borca turnira i najboljeg mladog takmičara. Sa zlatom u muškoj apsolutnoj Pro kategoriji i srebrom u 87,9 kg najbolji takmičar turnira je Nikola Perovic, dok je najbolji mladi takmičar Dobrivoje Jankovic sa zlatom do 11 godina i srebrom do 15 godina.
Zlata su osvojili: Nikola Perovic, Vuk Džudovic, Zoran Čelebić, Branka Mujovic (seniori), Dragan Arsovic (veterani) i Boris Ilin, Petar Ilin, Dobrivoje Jankovic i Alya Ayturu u dječijem uzrastu. Srebra: Darko Brkanovic, Nikola Perovic, Miguel Giraldo, Dmytro Volkov (seniori) kao i Aleksa Rasovic, Elena Jovanovic, Aleksa Saban, Uros Tomic, Balsa Dondic, Dobrivoje Jankovic, Miron Podgornov i Oleg Ilin u juniorskom i djecijem uzrastu dok su bronzani bili Petar Dzudovic i Stefan Jovanovic.
Hvala svim klubovima i takmičarima koji su se odazvali i uveličali ovaj događaj. Potrudićemo se da sledeće godine popravimo organizacione propuste koji su možda za nijansu pokvarili ukupan utisak takmičenja.
Čestitke svim članovima Mata Leao kluba brazilskog jiu jitsua na dobrim borbama i besprekornom sportskom vladanju. Hvala vam na povjerenju i idemo dalje da nastavimo stanovanje na podijumima širom svijeta kao što radimo ovih 17 godina!- trener Mladen Jokmanovic
adcc mne op 23
ADCC MNE 6
adcc mne op 23 3 adcc mne op 23 4 adcc mne open 23 5