Judo klub Stara Varoš-Podgorica i Ju Jitsu klub ,Stara Varoš -Podgorica osnovani su u septembru 2009. godine. Klubove osniva Mladen Jokmanović, kao trener i još uvjek  aktivan, uspješan takmičar, u cilju promovisanja ovih sportova i kreiranja ozbiljnog, modernog sportskog kolektiva. Težili smo formiranju modernog kluba u kojem će primarni fokus biti na takmičaru i usavršavanju njegovih ličnih kvaliteta, kako bi, po principima džudoa, postao korisniji pojedinac odnosno građanin.
Danas klub okuplja velik broj članova svih uzrasta od kojih većinu čine najmladji polaznici. Sa ponosom možemo istaći da su naši takmičari u ovoj i prethodnim godinama donijeli veliki broj medalja sa domaćih i međunarodnih takmičenja. Već punih 5 godina nas rad i trud prepoznaje firma Volcano koja je i naš sponzor i samim tim smo postali dio njihovog programa podrske sportu VOLCANO SPORT SUPPORT.

1 (4)
Pružamo mogućnost svojim članovima da treniraju i takmiče se  u Judou i Ju jitsi paralelno, što dodatno proširuje efikasnost borca i vidike, ili da ipak da izaberu isključivo jedan od ta dva sporta.
Kod nas mogu trenirati svi, od 4 godine pa na više, i muškarci i djevojke, sportisti i rekreativci. Trudimo se da stvorimo timsku atmosferu u veliki rad i trud i doprinesemo razvoju i jačanju vašeg duha i tijela kroz put borilačkih vještina.
Naš cilj je kompletnost borca, efektna samoodbrana, zdrav induvidualni, timski duh, um i tijelo kroz put borilackih vjestina. Stoga Judo i Ju jitsu klubovi „Stara Varoš“ svojim članovima pružaju mogućnost da treniraju kompletnu Judo i Ju jitsu vjestinu, što znači:

  • Judo, sa naglaskom na borbu u parteru, sve vrste bacanja, kao i ostale elemente, bez obzira na trenutna pravila sportske borbe koja ćemo, naravno, poštovati.
  • Sportski Ju jitsu – znanje borca u svim elementima, tj. ravnopravnost udaračkog dijela i hvatackog dijela u što većoj mogućoj mjeri.
  • Samoodbrana

Trener:

  • Mladen Jokmanović – Majstor džudoa crni pojas 5. DAN. Majstor džu džicua crni pojas 3.DAN. Majstor brazilskog džiu džicua crni pojas 2. grau . Sertifikovani trener za snagu i kondiciju boraca. Licencirani stručnjak za rad u sportu u Crnoj Gori, Licencirani treneri JSCG I JJSCG

2022: JUDO- 108 medalja i 2 pehara; JU JITSU- 81 medalja i 2 pehara u 2022. godini

JUDO- 108 medalja i 2 pehara u 2022. godini; JU JITSU- 81 medalja i 2 pehara u 2022. godini

JUDO:

JUDO klub Stara Varos- Podgorica (Volcano Sport Support) osvojio je 108 medalja i 2 pehara u 2022. godini

Ucestvovali smo na drzavnim prvenstvima, na medjunarodnim turnirima u regionu i na balkanskim šampionatima.

108 medalja za Judo klub Stara Varos- Podgorica (Volcano Sport Support) cine 31 zlatna medalja, 31 srebrna medalja, 46 bronzanih medalja.

Nastupili smo na 18 medjunarodnih turnira:

Medjunarodni dzudo turnir Mladost Open-Podgorica, Kup Mimoze- Igalo, turniru Milos Stankovic- Golubovci, Skoplje Openu- MKD, kup Berkovica- BiH, Spinel kupu u Kotoru, Kup grada Sarajeva-BiH,  Rozaje Openu, memorijalni  turnir ,,Milos Ostojic“ Sarajevo, Prilep Hero City- Cevitana kup- MKD, Trofej Nikšića, Kupu ,,13 novembar“ Cetinje, „Dr. Simanić“- Podgorica, Tivat Openu,  turniru Dan grada Subotice- SRB, Vitez Open- BiH i dzudo kupu oslobođenja Podgorice.

Na dan kolegijumu DZSCG u Podgorici  trener Mladen Jokmanovic stekao je visoko majstorsko zvanje crni pojas  5. DAN. Viša zvanja stekli su i Nikola Perovic (2. DAN) i sudija Petar Mitrovic (1. DAN).

Nasa reprezentativka Branka Mujovic nastupala je na prvenstvu Balkana za kadete u Turskoj u kategoriji do 48 kilograma. Iako bez medalje Branka je zabiljezila pobjedu nam predstavnicom Rumunije  i dva poraza, od reprezentativke Bugarske i od domace takmicarke.

Takodje smo predstavili smo džudo na manifestaciji 13 predskolskih ustanova u Univerzitetskoj sali i uzivali u druzenju sa malim drugarima

Judo klub Stara Varos- Podgorica (Volcano Sport Support) proglasio je za  najuspjesnije zenske judoke Branku Mujovic i Lenu Mitrovic kao i Lazara Mitrovica i Danila Ermolaeva za najuspjesnije muške takmičare u 2022. godini.

Najperspektivnijim takmicarima proglaseni su Maksim Bulatovic, Balsa Sindjic, Bosko Zindovic, Lazar Raicevic, Uros i Jana Boljevic i Jagos Arcon.

Cestitke svima na odlicno odradjenim takmicenjima i uspjesima!

Srecna nova godina, svim clanovima, roditeljima i prijateljima, idemo jos bolje u 2023. godini! Trener Mladen Jokmanović

 

JU JITSU

JU JITSU klub Stara Varos- Podgorica (Volcano Sport Support) osvojio je 81 medalju i 2 pehara u 2022. godini

81 medalja (5 balkanskih zlata), 2 pehara i pehar za ukupnog pobjednika prvenstva države u 2022. godini za Ju jitsu klub Stara Varos-Podgorica (Volcano Sport Support)!

Nas skor u ovoj godini čine 48 zlatnih, 21 srebrna i 12 bronzanih medalja.

Ju jitsu klub Stara Varos-Podgorica (Volcano Sport Support) postao je  ukupni prvak države na drzavnom prvenstvu u Policijskoj akademiji sa 44 osvojene medalje od cega je čak 28 zlata odnosno 28 prvaka Crne Gore.

U ovoj godini nastupali smo na džu džicu prvenstvu Crne Gore,  Bar Openu, Istocno Sarajevo Openu, Ju jitsu prvenstvu svijeta u Abu Dhabiju i Balkan openu u  Banja Luci.

JJSCG proglasio je dva nasa reprezentativca za najbolje u 2022: Balsa Sinđic najbolji takmicar saveza U14 godina i Bosko Zindovic najbolji takmicar saveza U12 godina.

Posebno ističemo nastup seniora Nikole Perovica na prvenstvu svijeta u Ju jitsu (JJIF) u Abu Dhabiju (2000 boraca iz 70 drzava), koji je nastupio u prestižnoj adult kategoriji do 94 kg, discipline Ne waza/Jiu jitsu u zestokoj konkurenciji 21 takmičara iz 18 država.

U ovoj godini treba istaći Balsu Sinđica i njegovo osvajanje duplog balkanskog zlata u konkurenciji U14 u disciplinama Fighting i ne waza, kao i njegov nastup na Istoćno Sarajevo Openu sa 4 zlata i peharom najboljeg borca do 14 godina. Balkanskim titulama okitili su se i Maksim Bulatovic, Bosko Zindovic i Nikola Perovic.

U 2022. godini klub je proglasio prvaka Balkana i seniorskog reprezentativca Nikolu Perovica za najuspjesnijeg seniora i dvostrukog prvaka Balkana Balsu Sinđica za najuspjesnijeg mladog takmičara kao i vicešampionku Balkana, Elenu Jovanovic, za najuspješniju takmičarsku.

Pored balkanskih prvaka navedenih iznad veoma uspješni bili su i: Aleksa Šaban,  Elena Jovanovic  i Bosko Zindovic (vicesampioni Balkana),  Lazar Mitrovic (bronzani prvenstvo Balkana ) kao i svi prvaci drzave za ovu godinu: Fighting disciplina- pioniri; Maksim Bulatovic, Lazar Raicevic, Mihailo Bajcetic, Andrija Cipranic, Bosko Zindovic,  Jana Boljevic i dvostruki prvak za nade i kadete Balsa Sinđić. Prvaci drzave u Ne waza disciplini: Lazar Mitrovic, Balsa Sindjic, Nikola Mitrovic (dva zlata),  Bosko Zindovic,  Elena Jovanovic (dva zlata), Teodora Kadovic (dva zlata), Milos Popovic (dva zlata), Andrej Mrvaljevic, Aleksa Saban, Vuk Trajkovski, Danilo Obradovic. Prvaci drzave Juniori i Seniori: Vuk Trajkovski, Petar Klikovac, Nikola Radosavljevic, Nikola Perovic i Slaven Minic.

Cestitke svima na odlicno odradjenim takmicenjima i uspjesima!

Srecna nova godina, svim clanovima, roditeljima i prijateljima, idemo jos bolje u 2023. godini! Trener Mladen Jokmanović

 

Presjek uspjeha 2016, 2015, 2014, 2013 i ranije

1_n

2016

U 2016 GODINI STARA VAROŠ- VOLCANO: 118 DžUDO MEDALJA i 8 PEHARA ; KAO i 77 MEDALJA U DžU- DžICU

*** JUDO- U 2016. godini, od januara do decembra članovi džudo kluba Stara Varoš- Volcano, Podgorica osvojili su 118 medalja (47 zlatnih, 36 srebra i 35 bronze) kao i 3 pehara za ekipni plasman na međunarodnim turnirima i 5 pehara za individualni nastup boraca.
U 2016. godini nastupili smo na 21 takmičenju: 7 nacionalnih prvenstava (seniori, juniori, kadeti, mladji pioniri, stariji pioniri, poletarci i mladji seniori), 11 međunarodnih turnira (Spinel kup Kotor, Trofej Podgorice, Majski kup, Humanitarni kup Sveti Nikola, Turnir M.Stanković, Akademik Open, Borsa Open Mostar, Trofej Nikšića, Mioki Open Skoplje, 13 novembar Cetinje, Dr. Simanić Podgorica) kao i 3 Balkanska šampionata za juniore, starije pionire i seniore.
U ovoj takmičarskoj sezoni posebno se istakla perspektivna Marija Žižić koja je sa svojih 15 godina, uspjela da osvoji čak 4 državne medalje i postane dvostruka šampionka Crne Gore (zlato juniori, zlato mlađi seniori, srebro kadeti i bronza seniori). Redovni osvajači medalja u 2016. godini takođe su bile djevojcice: Branka Mujović, Ana Popović, Isabella Pobrić, Gabriela Pobrić, Anastasija Jovanović.i Milena Ćetković; kao i dječaci: Nemanja Aleksić, Stanko Mujović, Damjan Mitrović, Marko Damjanović, Lazar Magovčević, Marko Žižic, Damir Redžepagić, Vasilije Šoć, Marijo i Pavle Vukčević, Mirko Muratović, Božidar Marković, Veljko i Bogdan Mujović, Veselin Dedić, Luka Vojvodić, Filip Turković.
Čestititke svim članovima na odličnoj takmičarskoj sezoni, kao i na još jednoj godini koja je protekla u odličnom džudo druženju!
*** JU JITSU- Ju jitsu klub Stara Varoš u 2016. Godini odradio je dva ekstremno kvalitetna klupska takmičenja povodom Dana nezavisnosti Crne Gore i povodom oslobođenja Podgorice, koja su pokazala visok nivo naših boraca u fighting i ne waza disciplini (JJIF).
Ju jitsu klub Stara Varos (klub koji je iznjednio muške i ženske prvake svijeta i Evrope, kao i 3 zvanicka svjetska i 4 evropska rezultata u Fighting i Ne waza sistemu), kao jedan od najtrofejnijih crnogoskih klubova na evropskom i svjetskom nivou i okosnica reprezentacije Crne Gore bio primoran da donese odluku, da u protekle dvije takmičarske sezone i do daljnjeg, ne učestvuje u aktivnostima JJSCG, kao znak nezadovoljstva i protesta uslijed krajnje nekorektnog odnosa i diskriminacije Ju jitsu saveza prema JJK Stara Varoš, njegovim članovima i reprezentativcima i trenerima koji su Crnoj Gori donijeli brojne svjetske i evropske medalje.

2015

Ukupno 276 medalja za Judo klub Stara Varos- Volcano i Ju jitsu klub Stara Varos u 2015. godini .
U 2015 godini Judo Stara Varos – Volcano osvojio je 208 medalja, dok je Ju jitsu klub Stara Varos osvojio 68 medalja.

*JUDO* – U takmicarskoj sezoni od januara do decembra 2015. godine Džudo klub Stara Varoš – Volcano – Podgorica, nastupio je na ukupno 19 takmičenja (16 međunarodnih, 4 nacionalna).
Ukupno smo osvojili 208 medalja koje čine 86 zlata, 67 srebara i 55 bronzanih medalja kao i 7 timskih pehara.
Sama činjenica da broj zlata nadmašuje srebra i bronze govori da se radi o veoma uspješnoj godini. Posebno treba istaci nastupe na veliki medjunarodnim takmicenjima u Mostaru (6 medalja) i Skoplju (3 medalje) kao i prvi nastup nasih troje reprezentativaca na prvenstvu Balkana za starije pionire i pionirke. Judo savez Podgorice posebnim plaketama nagradio je dvoje nasih takmicara dok je jos 14 dobilo priznanja za postignute rezultate u ovoj godini.

*JU JITSU* – Ju jitsu klub Stara Varoš u ovom dijelu sezone odradio je dva ekstremno kvalitetna klupska takmičenje povodom Dana nezavisnosti Crne Gore (28 medalja) i povodom oslobodjenja Podgorice (40 medalja) koja su pokazala visok nivo nasih boraca u fighting i ne waza disciplini.
Od januara 2015 godine Ju jitsu klub Stara Varos(klub koji je iznjednio prvake svijeta i Evrope, 3 zvanicka svjetska i 4 evropska rezultata u Fighting i Ne waza sistemu) je kao jedan od najtrofejnijih crnogoskih klubova na evropskom i svetskom nivou i okosnica reprezentacije Crne Gore bio primoran da donese odluku, da do daljnjeg ne ucestvuje u aktivnostima JJSCG, kao znak nezadovoljstva i protesta uslijed krajnje nekorektnog odnosa Ju jitsu saveza prema JJK Stara Varoš, njegovim članovima i reprezentativcima i trenerima koji su Crnoj Gori donijeli brojne svjetske i Evropske medalje.

 

2014

187 MEDALJA STARU VAROS U 2014. – 81 DŽUDO, 106 DŽU DŽICU 187 medals for Stara Varos in 2014 – 81 judo and 106 ju jitsu i 20 pehara.

* JUDO* Dzudo klub Stara Varos – Volcano postize zapazen uspjeh na svakom dzudo takmicenju ka kojem ucestvuje.U 2014. godini, u periodu od januara do kraja decembra članovi Judo kluba Stara Varos- Volcano osvojili su  81 medalju u džudou.
JUDO klub Stara Varoš- Volcano, nastupio je na ukupno 15 takmicenja, od cega 11 medjunarodnjih i 5 nacionalnih. Osvojili smo 81 medalju i 15 pehara- 28 zlata, 27 srebara, 28 bronzi.

*JU JITSU* Ju jitsu klub Stara Varos je bez premca u Crnoj Gori u disciplini borbi, sa sampionata Crne Gore u prosjeku donese preko 40 medalja. Jedan smo od rijetkih klubova koji se u ju jitsu borbama mogu pohvaliti da su iznjedrili prvaka svijeta, prvaka Evrope i prvake Balkana. Medju nasim trofejima nalaze se 4 svjetske i 3 evropske medalje, niz medalja se prvenstva Balkana, Prvo mjesto ekipno na „SAJ Openu“ u S. Kamenici, Podgorica Openu i niz medjunarodnih i domacih takmicenja.

U 2014. godini  ju jitsu klub Stara Varos osvojio je 106 medalja i 5 pehara, od čega 63 zlata, 31 srebrnu i 12 bronzanih medalja. Nastupio je na pet medjunarodnih takmicenja, a naši reprezentativci učestovali su na prvenstvu Evrope za juniore u Švedskoj i na prventsvu svijeta za seniore u Parizu, na kojima su bili izuzetno uspješni.
Medju ovim medaljama nalaze se tri medalje sa prvenstva Evrope (jedno zlato i 2 bronze) kao i dva peta plasmana na prvenstvu svijeta u Parizu Treba napomenuti da je nasa takmicarka bila najbolje plasirani reprezentativac Crne Gore u 2014. godini na svjetskoj rang listi sa zauzetom 7. pozicijom.

 

2013

*JUDO* Dzudo klub Stara Varos- Volcano, u 2013. godini nastupili smo na čak trinaest internacionalnih i državnih takmičenja na kojima su osvojili 74 medalje i dva zlatna pehara za najbolje borce u svojim kategorijama. Ovu cifru čine 20 zlatnih, 27 srebrnih i 27 bronzanih medalja.

U *JU JITSU* sportu u 2013. Stara Varoš osvojila je 67 medalja i deset pehara (devet zlatnih i jedan srebrni), učestvujući na samo pet probranih takmičenja i to: prvenstvu Crne Gore za sve uzraste na kojem su osvojili 39 medalja od čega 22 zlata odnosno toliko članova su postali reprezentativci, World Grand Prix u Hrvatskoj, Prvenstvo svijeta U21 u Rumuniji, Svjetski kup u Hrvatskoj i medjunarodni kup SAJ Open u Srbiji.
Ovih 67 medalja čine čak 42 zlata, 10 srebara i 15 bronzi.

 

2011

Na *Ju Jitsu* prvenstvu svijeta za juniore do 21 godinu, clan naseg kluba i reprezentativac CG Mileta Rondovic osvojio je zlatnu medalju pobijedivsi 4 meca u superteskoj i time postao prvi sampion svijeta iz CG u ju jitsu sportu i prvi muski prvak svijeta u nekom sportu u Crnoj Gori od 2006. godine dodavsi ovaj rezultat brojnim znacajnim rezultatima “Stare Varosi“ na svjetskim, evropskim i balkanskim sampionatima.